fbpx
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC:

[Xide 1.12] MS-Help? 23 Dec 2017 23:53 #3484

  • FFF's Avatar

  • FFF

  • Topic Author


  • Posts: 995
  • Chris,
    you have the convenient Shift-F1 on a keyword, opening a form at msdn, but this nowadays recomends to switch to the api-browser at docs.microsoft.com/de-de/dotnet/api/?view=netframework-4.7.1
    I couldn't find where you stored the target url, could it be, that this is hard coded ;-?

    Anyway, should know better 10min prior to Christmas than to code...
    Best wishes to you and the whole team for the coming new year, but first enjoy some happy days with your families!

    Karl
    Regards
    Karl (X# 2.5b; Xide 1.25; W8.1/64 German)

    Please Log in or Create an account to join the conversation.

    [Xide 1.12] MS-Help? 24 Dec 2017 18:13 #3485

  • Chris's Avatar

  • Chris


  • Posts: 2110
  • Hi Karl,

    Nah, still several hours till Christmas, so still time left for programming :)

    There is an option about that in Preferences\Advanced\Help and search URLs. You can put in the "Context Help URL" option this:
    https://docs.microsoft.com/de-de/dotnet/api/?view=netframework-4.7.1&term=%value%

    and it should work.

    Thanks for the wishes, best wishes also to you and everybody else! Looking forward to an even more exciting (x#-wise) 2018!

    Chris
    XSharp Development Team
    chris(at)xsharp.eu

    Please Log in or Create an account to join the conversation.

    Last edit: by Chris.

    [Xide 1.12] MS-Help? 27 Dec 2017 22:01 #3487

  • FFF's Avatar

  • FFF

  • Topic Author


  • Posts: 995
  • Hi Chris,
    first, sorry for not having discovered the entry at "Advanced"...
    second, sorry to say, but there's still a problem, Xide opens a floating window with the correct url, but does not show any content.
    When i hit "Go", still nothing happens. Same url put into Firefox address line works fine.

    Looking forward to 2018, after some days of (heavy) eating and (modest) drinking, live looks encouraging again, even feeling some urge to start coding, to tackle some long standing pains ;)

    Karl
    Regards
    Karl (X# 2.5b; Xide 1.25; W8.1/64 German)

    Please Log in or Create an account to join the conversation.

    [Xide 1.12] MS-Help? 28 Dec 2017 03:19 #3488

  • Chris's Avatar

  • Chris


  • Posts: 2110
  • Hi Karl,

    Yeah, sometimes it takes much time for the built-in (standard .Net) webbrowser to open the pages. You can uncheck the option "Local browser", this way the help will open in your default browser program (firefox also for me).

    Similar here, plenty eating and since my sister & family has visited us, I'm trying to keep up also on the drinking department, with her German husband (and good friend to me) :)

    Chris
    XSharp Development Team
    chris(at)xsharp.eu

    Please Log in or Create an account to join the conversation.

    [Xide 1.12] MS-Help? 28 Dec 2017 09:44 #3489

  • FFF's Avatar

  • FFF

  • Topic Author


  • Posts: 995
  • Hi Chris,
    still no go - regardless, if FF is already running or not, when i unset "Local browser" nothing happens at all ;(

    Karl
    (viewing the falling snow instead <G>)
    Regards
    Karl (X# 2.5b; Xide 1.25; W8.1/64 German)

    Please Log in or Create an account to join the conversation.

    [Xide 1.12] MS-Help? 29 Dec 2017 23:28 #3496

  • Chris's Avatar

  • Chris


  • Posts: 2110
  • Ah, I am sorry, you need to also include the "http:\\" prefix. (The value you put is used as filename to a process object with UseShellExecute = TRUE). So the correct text you must put in the URL editbox is:

    http://docs.microsoft.com/de-de/dotnet/api/?view=netframework-4.7.1&term=%value%

    Chris

    ps. hey, we also got snow last week! (highway closed etc). But now we're back to almost 20C again :)
    XSharp Development Team
    chris(at)xsharp.eu

    Please Log in or Create an account to join the conversation.

    Last edit: by Chris.

    [Xide 1.12] MS-Help? 30 Dec 2017 00:56 #3498

  • FFF's Avatar

  • FFF

  • Topic Author


  • Posts: 995
  • Hi, adding the prefix did it, now the local browser is almost instant, thx.
    BTW, you might want to edit your post, backslashes won't cut it ;)

    Good Night!
    Karl
    Regards
    Karl (X# 2.5b; Xide 1.25; W8.1/64 German)

    Please Log in or Create an account to join the conversation.

    [Xide 1.12] MS-Help? 30 Dec 2017 15:55 #3500

  • Chris's Avatar

  • Chris


  • Posts: 2110
  • Hi Karl,

    Ah, so that was the culprit! Thanks, fixed it now in the message body.

    Chris
    XSharp Development Team
    chris(at)xsharp.eu

    Please Log in or Create an account to join the conversation.

    [Xide 1.12] MS-Help? 30 Dec 2017 16:47 #3501

  • FFF's Avatar

  • FFF

  • Topic Author


  • Posts: 995
  • Thanks, fixed it now in the message body.

    Nope, only in the "code" section <s,cr>

    Karl
    Regards
    Karl (X# 2.5b; Xide 1.25; W8.1/64 German)

    Please Log in or Create an account to join the conversation.

    [Xide 1.12] MS-Help? 30 Dec 2017 18:22 #3502

  • Chris's Avatar

  • Chris


  • Posts: 2110
  • :)
    XSharp Development Team
    chris(at)xsharp.eu

    Please Log in or Create an account to join the conversation.

    • Page:
    • 1